WordPress veilig een nieuwe gebruiker aanmaken

Back to Blog
Hoe maak je een nieuwe gebruiker aan in WordPress

WordPress veilig een nieuwe gebruiker aanmaken

Op een veilige manier een nieuwe gebruiker aanmaken in WordPress is belangrijk. Wat veel mensen nog doen is een nieuwe gebruiker aanmaken en de nieuwe gebruiker daarna het wachtwoord toesturen via email of WhatsApp. Dat kan alleen veiliger.

Bekijk hier de video uitleg over hoe je veilig een nieuwe gebruiker aanmaakt.

Stap 1

Login op op het dashboard van je website. Zodra je bent ingelogd klik je op gebruikers en dan op Nieuwe toevoegen

Klik op gebruikers -> nieuwe toevoegen

Klik op gebruikers -> nieuwe toevoegen

Stap 2

[av_notification title=’LET OP’ icon_select=’yes’ icon=’ue802′ font=’fontello’ color=’red’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ close_btn=” cookie_lifetime=’60’ av_uid=’av-8zykd’ custom_class=” admin_preview_bg=”]Gebruik geen standaard gebruikersnamen als Admin, Administrator, Beheerder. Ook je domeinnaam niet als gebruikersnaam gebruiken. Dit zijn allemaal gebruikersnamen die standaard worden gebruikt bij een brute force attack.[/av_notification]

Belangrijk is dat je het goede email adres invult van degene voor wie je het account aanmaakt. De link om een nieuw wachtwoord aan te maken wordt naar dit email adres gestuurd.

Als laatste is het belangrijk om de nieuwe gebruiker de juiste Rol aan te geven. Maak je een gebruiker aan met beheerdersrechten voor de WordPress Probleem fix dienst of de WordPress hack fix dienst zorg er dan voor dat de nieuwe gebruiker de Beheerder rol krijgt.

Vul alle gegevens in en klik op nieuwe gebruiker.

Profiel invullen, correct email adres en klik op nieuwe gebruiker

Klik nu op de knop Nieuwe gebruiker. De nieuwe gebruiker krijgt nu een email met daarin een link om een nieuw wachtwoord aan te maken en kan dit nu zelf doen, zonder dat je het nieuwe wachtwoord via onveilige media toe moet sturen.

Gefeliciteerd, je hebt nu veilig een nieuwe gebruiker toegevoegd aan je WordPress website.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Blog