Tips waarmee je hoog scoort in de zoekresultaten van Google met je WordPress website

Back to Blog

Tips waarmee je hoog scoort in de zoekresultaten van Google met je WordPress website

Als jouw WordPress website eindelijk klaar is, neem je even de tijd om ervan te genieten. Mooie foto’s, prachtige kleuren en mooie teksten. Na deze eerste dagen van genieten, kom je tot het besef dat je zakelijke website natuurlijk wel bedoeld is om bezoekers te trekken. En om deze bezoekers naar je site te krijgen, zul je hoog moeten scoren in de zoekmachine van Google. Dit is namelijk de belangrijkste zoekmachine ter wereld, daar kun je niet omheen. En eigenlijk moet je het gewoon omdraaien, zorg dat Google jou gaat vinden. Weet waar deze zoekmachine naar op zoek is en zorg dat je bovenaan komt te staan in die zoekresultaten! Want daar draait het om; gevonden worden door bezoekers en hierdoor meer klanten binnenhalen. Wij hebben een aantal tips voor je waarmee Google jouw WordPress website gaat vinden. Door deze tips te volgen, komen die nieuwe klanten vanzelf!

Relevante en nieuwe content

Stel jezelf altijd de vraag; waarom zouden bezoekers naar mijn website gaan? Bezoekers trekken kun je onder andere doen door de content, de inhoud op de website, steeds te vernieuwen. Dit kun je doen door relevante informatie / blogs op je website te plaatsen. Met relevant bedoelen we dat bezoekers de informatie die jij plaatst, ook verwachten op je site. Ben je een juwelier dan is het leuk om bijvoorbeeld achtergrondinformatie te verstrekken over hoe je diamanten slijpt. Een hovenier kan een stuk plaatsen hoe je het beste de tuin winterklaar kunt maken. Het vernieuwende aspect zorgt ervoor dat mensen regelmatig terugkomen als ze doorhebben dat er ieder maand een nieuwe blog wordt gepost. Door iedere maand nieuwe blogs te publiceren geef je bezoekers een reden om steeds terug te komen. Dit kan een hovenier bijvoorbeeld dus doen door ieder seizoen tuintips te geven. De juwelier kan een blog plaatsen over de nieuwste trends op het gebied van juwelen en sieraden. Geef bezoekers dus een reden om naar je website te gaan.

SEO

SEO staat voor: Search Engine Optimization. Met andere woorden, hoe kun je ervoor zorgen dat Google jouw pagina vindt en deze vervolgens bovenaan in de zoekresultaten zet? Google heeft specifieke manieren om het internet af te zoeken naar informatie die hij relevant vindt. Eén van deze manieren waarop ze zoeken zijn zoekwoorden. Heb jij informatie / teksten op je site staan waarmee je bezoekers wilt trekken, dan is het slim om deze teksten te voorzien van zoekwoorden waar Google op zoekt. Dit is een specifieke manier van teksten schrijven waarbij wij je graag ondersteunen. Alles om gevonden te worden! Op het moment dat de juiste zoekwoorden zijn toegevoegd in de teksten op je site zul je merken dat er veel meer bezoekers komen. Als eigenaar van een WordPress website kunt je ook gebruik maken van de Yoast WordPress SEO plugin. Deze plugin controleert het stuk tekst wat je wilt plaatsen op een site. Hierbij wordt er onder andere gekeken of de zoekwoorden wel vaak genoeg voorkomen in de tekst. Naast zoekwoorden, zoekt Google overigens ook naar kwalitatieve content over specifieke onderwerpen en hoe actueel deze zijn. Staan op jouw website relevante teksten die ook nog eens regelmatig worden ververst, dan zal Google jouw site hoger ranken. Deze zoekmachine kijkt ook naar de website in algemene zin; is deze gebruikersvriendelijk, is deze snel genoeg? Onze specialisten kunnen je bij dit onderdeel prima helpen. Wij weten hoe je een website snel moet maken en wat een bezoeker graag wil als hij op een website komt. Tot slot kun je ook gebruik maken van links in een artikel die verwijzen naar andere artikelen op je site. Hierdoor scoor je ook beter in de ranking bij Google. Dit geldt ook voor externe links; hierbij verwijzen andere artikelen op externe sites naar jouw site. Daar houdt Google ook rekening mee. Kortom; een groot aantal manieren om gevonden te worden door Google. Wij zetten samen met jou alle middelen in om bezoekers te trekken!

Zet social media in

Een website is een prachtig medium om bezoekers te trekken, maar soms moet je die bezoekers ook gewoon gaan halen. Want misschien willen heel veel bezoekers graag komen, maar weten ze niet dat je bestaat. Sommige mensen bezoeken bijvoorbeeld geen websites, maar zijn wel heel actief op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. Door op deze sociale kanalen ook actief te zijn bereik je deze doelgroep wel en kun je hen verleiden om naar je website te komen. Je kunt de informatieve teksten en blogs die je op je website plaatst gemakkelijk doorplaatsen op de sociale kanalen. Door de link van jouw website te plaatsen, hoeven ze deze alleen maar aan te klikken en zijn ze op jouw site. Dit werkt natuurlijk twee kanten op; je kunt ook op je site aangeven op welke sociale kanalen je actief bent. Dit geeft de website meer kracht en je geeft aan multimedia te zijn.

Altijd wat te beleven

Zie jouw WordPress website maar als een theater. Als er leuke, nieuwe voorstellingen zijn ga je er graag naar toe. Waar bezoekers altijd van houden is als ze iets kunnen winnen of gratis krijgen. Bijvoorbeeld als juwelier kun je iedere maand een cadeaubon weggeven van honderd euro. Of bijvoorbeeld als hovenier kun je ieder seizoen een gratis opknapbeurt van een tuin weggeven. Door op de site hier slim een aanbieding naast te zetten trek je hiermee ook nieuwe klanten aan. Want cadeautjes weggeven is leuk, je doet dit wel om uiteindelijk meer klanten te trekken natuurlijk. Doordat klanten iedere keer op je site terugkomen, zit je in hun hoofd. En als ze dan iets nodig hebben op jouw vakgebied, dan weten ze je te vinden!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Blog