Actieknop of button toevoegen in WordPress met Gutenberg

Back to Blog
Screenshot hoe een button toevoegen aan WordPress 5.0 pagina of bericht met gutenberg

Actieknop of button toevoegen in WordPress met Gutenberg

Een actieknop of actiebutton toevoegen aan een pagina of bericht in WordPress was in het verleden een heel karwei. Gelukkig is dit sinds WordPress 5.0 met de nieuwe Gutenberg editor een stuk makkelijker geworden.

Je hebt een mooie pagina gemaakt en nu wil je je bezoeker uitdagen om een actie uit te voeren. Of het nu doorklikken is om het product te kopen of verder gaan naar meer informatie. Je moet altijd je bezoeker een actie laten uitvoeren.

Met de klassieke editor van WordPress was het een hels karwei om een knop toe te voegen. Je moest er een aparte plugin voor gebruiken of een pagebuilder. Gelukkig is er sinds WordPress 5.0 de nieuwe Gutenberg editor waarbij het heel gemakkelijk is geworden een actieknop toe te voegen aan je bericht of pagina.

Dit is hoe je een actieknop toevoegt aan een WordPress bericht of pagina

Open de pagina of het bericht waar je de actieknop aan wilt toevoegen en scroll naar het punt waar je de knop wilt toevoegen. Klik links bovenin op het plusje

Klik op het plusje links bovenin om een block toe te voegen

Type nu in de zoekbalk “knop” en klik op het resultaat in de resultaten.

Kies knop

Vul de knop tekst in en vul de link in waar de knop naartoe moet verwijzen.

Vul link in en knop tekst

En voilà je knop is toegevoegd. Een knop toevoegen aan je WordPress pagina of bericht was nog nooit zo simpel geweest met Gutenberg

Het resultaat

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze korte tutorial. Heb je een andere vraag? Laat het dan even weten en dan maak ik er een tutorial van.

Share this post

Comment (1)

  • janneke knol Reply

    ik gebruik Gutenberg al wel voor mijn berichten, maar is het ook al handig om het voor mijn pagina’s te gebruiken? Ik heb Jupiter, en ik weet niet of dat daar al wel voor geschikt is??

    maart 8, 2020 at 4:31 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Blog